Passa al contingut principal

EL PALAU DELS CADÀVERS

EL PALAU DELS CADÀVERS

Fou mentre perseguia al còmplice d’en Daniel Clarck. El Dr.Andrew Morrison li va disparar un tret que va ser mortal i llavors... El sergent Birdsong va caure a terra sense vida. Què havia fet per a merèixer allò? Ara, en Simon seria orfe de pares i hauria d’anar a viure amb el seu padrí a Glasgow perquè no tenia cap familiar que el volgués acollir. El seu compare havia caigut malalt la setmana
anterior i la seva madrina estava enfeinada cuidant als seus dos joves fills James Peter i Marie Anne Smithlook -els fills del jove inspector en cap Kilian Peter-. En Simon havia decidit investigar qui havia mort al seu estimat pare perquè era l’únic que podia fer per a honrar-lo, ara que havia marxat i ja no tornaria a veure’l mai més. Estava totalment trist i destrossat però se’n sortiria d’aquella mala passada que li havia fet la vida.
Va eixir de casa -desprès d’engolir un bon plat d’arròs amb tomàquet, per dinar-, amb la seva bicicleta i juntament amb en James i la Marie es dirigí cap al lloc on Scotland Yard havia trobat el cadàver del seu progenitor. Estava ple de forats causats pels trets que li havia disparat el Dr.Morrison i encara
regalimava sang. Al costat del sergent mort, trobaren una nota que la policia encara no havia descobert. Era escrita a mà, per l’homicida i còmplice del fals Daniel Clarck. La cal·ligrafia era complicada de desxifrar però aconseguiren llegir el que posava:

                                                                                  Londres, 25 de gener de 2018
Benvolgut jove Birdsong, Li escric aquest missatge per explicar-li el que ha passat... Com ja haurà comprovat, son pare sospitava de mi -del pobre Dr.Andrew Morrison, perquè en Daniel Clarck (l’assassí de la seva mare i son germà Harry) havia confessat que ho havia fet amb un còmplice que estava dins de la bòfia. Va ficar-hi els nassos en els nostres plans d’acabar amb la vida de mig miler de francesosi nosaltres vam decidir cometre els homicidis de la seua mare i d’en Harry. Ell decidí menjar el gelat, el qual en Daniel
l’havia enverinat amb el cianur que li vaig proporcionar... Sinó hagués decidit menjar-se’l, encara seria viu! Però el cas es que ell continuà esbrinant que punyetes havia passat i aconseguí atrapar al criminal que s’havia fet passar per un marcià que havíem mort plegatsi un assassí en sèrie del Regne Unit victorià. Confessà, així doncs, que ho havia fet amb mi i un cop va ser dins de la seva cel·la, el vaig anar a visitar. Em va explicar el que havia dit al teu pare i varem decidir liquidar-lo per evitar que es destapés tot el que havíem causat en un passat i en un present i el que faríem en un futur. Ell va aconseguir contactar amb un comerciant d’armes per a donar-me’n una i en cas de persecució, poder-lo aturar assassinant-lo. No resolguis el cas, ja que sinó acabaràs com ell.

Atentament,
 Dr.Andrew Morrison, propietari del Palau dels Cadàvers. 

Què significava “propietari del Palau dels Cadàvers”? On estava situat? Ensenyà el missatge als seus dos amics i decidiren portar-lo a comissaria perquè els ajudessin a investigar allò del Palau. Pujaren a les seves bicicletes, altre cop, i s’encaminaren cap allí. En arribar, el comissari Paul Justin Hood els va rebre i els convidà a un cafè amb llet. Li donaren la carta que havien trobat i ell, en acabar de llegir-la, mormolà:
  •  Fa dos anys, ja vam rebre un anònim d’aquest tipus quan el teu pare era el sots-sergent d’Scotland Yard. Anava signada per un tal “Jack l’Esbudellador”. Vam investigar sobre aquest delinqüent i arribarem a la conclusió que el Palau dels Cadàvers estava construït a Alemanya... En concret a Berlín. Ho havia edificat el Führer, l’any 1932.
Què redimonis significava tot allò per arribar a dir-los què era allò del Palau dels Cadàvers?
En Simon estava inquiet per a resoldre aquell misteri. Preguntà al comissari Hood si els podia ajudar i aquest els va respondre positivament -amb un somriure als llavis-. Tot seguit va dir al fill de l’exsergent Jürgen Friederich Birdsong:
  • T’assembles al teu pare, en això de voler ficar el sisè sentit de la teva família en els assumptes policíacs... Vigila on t’hi fiques, si et plau. 
  • D’acord.
Quan el jove Birdsong va acabar de respondre-li, marxaren cap a casa, satisfets pel que havien obtingut. Arribaren cansats i desprès de sopar marxaren al llit.
La senyora Smithlook, car temia el que volien fer, pujà a l’habitació del seu fillol per a parlar una estona amb ell i preguntar-li com li havia anat el primer dia sense el seu pare. Aquest contestà amb una mentida piadosa:
  • Molt malament, madrina. Hem anat a investigar la zona on s’havia comès el delicte i no hem trobat res que ens servís d’ajuda. Quan he vist a mon pare d’aquella manera, m’he posat trist però en James i la Marie, m’han consolat.
  • M’alegro que estiguis bé.- contestà la senyora Smithlook abans d’anar-se’n a dormir.- Que passis una bona nit. 
  • Igualment.
Apagà el llum i es dirigí cap al seu dormitori. Un cop es va haver posat el pijama, s’estirà i mentre s’adormien -juntament amb el seu home- xerraren sobre el que farien al matí següent. A trenc d’alba, en Simon es despertà i desprès d’esmorzar unes torrades amb melmelada de nabius, marxà cap a Scotland Yard per saber si havien aconseguit interceptar el sospitós principal -per a no dir el culpable- del cas en que estaven capficats.
El comissari Paul Hood el saludà en veure’l i el convidà a entrar al seu despatx. S’assegueren cada un a la seva cadira i en Simon Arthur començà a preguntar: - Comissari Hood, vinc a visitar-lo per saber com va la investigació. Sabem que l’Andrew Morrison està residint en un hotel als afores de Glasgow.
  •  Moltes gràcies, però malauradament no és ell l’assassí. És el germà d’en Daniel, és a dir, Charles Clarck perquè en Charles i en Daniel decidiren liquidar a l’Andrew quan els va trair salvant al sergent Birdsong. Aquest, però va caure a terra mort perquè el Dr.Morrison tenia a la mà un ganivet amb el qual acabà amb la vida del teu pare i la bala que en teoria havia d’impactar al pit de ton pare, va impactar a l’esquena de n’Andrew. L’Andrew va morir a l’acte però el teu pare no... Només estava ferit greument. Tot seguit, en Charles en veure que encara es movia, li disparà unes deu o quinze bales que impactaren en diferents parts del cos del teu progenitor i aquest cop si que morí definitivament. Aleshores, en veure que l’Andrew havia mort per error, a mans seves, enterrà el cadàver del doctor Morrison perquè no el descobrís la bòfia. Marxà deixant la nota que dos dies abans l’Andrew li havia donat a ell perquè te la donés a tú.
  • En conclusió... L’andrew és l’assassí de mon pare tot i que el volia salvar del tret que havia disparat en Charles Clarck, per a poder acabar amb la vida del meu pare, de totes totes. Llavors, un cop enfonsà la punta del punyal al cor del meu progenitor, acaba ferit greument i en canvi l’Andrew mor a l’instant que rep l’impacte de la bala. Tot seguit en Charles li dispara deu o quinze trets en totes les parts del cos perquè no aconsegueixi salvar-se i enterra al Dr.Andrew Morrison perquè acusin al doctor Morrison de l’homicidi. En Charles és l’autor de la mort de l’Andrew i aquest és l’assassí de mon pare, correcte?-Preguntà en Simon-. 
  • Sí.
Calia urgentment saber a on volia anar en Charles per aturar-lo i acabar amb el que havien planejat...
El cervell d’aquella trama delictiva havia sigut el germà gran d’en Charles i els altres dos havien sigut els seus còmplices per dur-la a terme sense desperfectes.
Marxà cap a casa del seu confrare per a explicar a en James Peter i a la Marie Anne tot el que havia sabut fins aquell moment. En saber les bones notícies que els portava, no s’ho podien creure. Ara calia anar ràpidament a veure el seu contacte que vivia uns carrers més avall i explicar-li el que havia ocorregut, però ja era massa tard. Quan arribaren el trobaren a terra, sense vida.
Arribaren les autoritats amb el nou forense -un doctor de mitjana edat anomenat Victor Hollywood- el qual va analitzar el cos de la dona morta i en acabar-lo d’investigar a fons, digué a l’acte:
  • Ha mort fa poca estona. Les empremtes que he trobat i analitzat són les d’en Charles ja que coincideixen amb la pistola enterrada al costat del cadàver del doctor Morrison, que el comissari Hood va trobar. Es deu haver dirigit cap al nord ja que com es veu, les rodes del cotxe han deixat senyals que es dirigeixen cap a la direcció que acabo de sospitar. Per tant, es deu voler dirigir cap a Inverness... 
  • Allà vol agafar un avió cap a Berlín per a cremar el Palau dels Cadàvers que ahir, tú vas descobrir a la nota que vareu trobar al costat del cos del sergent Birdsong.- Acabà de dir el comissari Hood.- Aquí en teniu la prova... Els extractes bancaris que ens ha proporcionat el propietari de McFisher’s Bank.
Observaren el paper que els ensenyà tot seguit. En definitiva tot tornava a ser com abans perquè els culpables dels dos casos -d’aquest i del de la mort del seu germà i sa mare-, es volien escapar del país amb avió cap a la capital alemanya. La “bundespolizei” estava avisada per a actuar quan aterrés. Ells
ja no hi podien fer res sinó trepitjava l’embaixada anglesa d’Alemanya. Ho va fer per error i alhora per necessitat, perquè el passaport caducaria aquella nit i necessitava renovar-lo car sinó no podria passejar-se pel país a on havia viatjat.
L’arrestaren i l’enviaren cap al Regne Unit altre cop. El tinent Lawrence Müller amb dos homes més, descobrí on estava situat el Palau dels Cadàvers i en entrar, van poder veure una llarga fila de víctimes amb D.N.I. francès de l’atemptat causat pels germans Clarck i el Dr.Morrison. Per fi havia acabat tot i
ja tornava la normalitat per segon cop a Scotland Yard tot i que sabien que hi hauria un altre misteri per a resoldre. El comissari Hood nomenà en Simon Birdsong, sotsinspector i tinent d’Scotland Yard.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MULTICRIM

L’Àrtac Busquets, era un adolescent de setze anys (22-12-2000) que tenia els ulls de color castany foscs igual que els seus cabells a rínxols, alt i fort però prim, que estudiava primer de batxillerat a Barcelona i vivia amb el seu pare Jordoan Busquets perquè sa mare havia mort en un accident de moto feia uns quants anys. Sortia amb la filla del president de Catalunya Rosa Maria Lopetgui que tenia més o menys la seva edat i anava a la seva mateixa classe. Tenia una germana més gran que la coneixien com a Annadrí “la que ho resol tot”, perquè investigava tot tipus de casos. Aquell dia, na Rosa i sa germana, havien quedat per anar a prendre un gelat amb els seus xicots, però no va poder ser al final, perquè li havia sorgit un imprevist que havia de resoldre urgentment. El crim havia succeït a la casa “Puig i Carafall”. El senyor Puig, havia estat assassinat unes hores abans que arribés n’Annadrí, amb el seu cotxe, en una batalla per avarícia i per diners. Romeu Puig, fou un fam